Digitale Damer

Et fællesskab af digitale damer med passion for marketing & bæredygtig arbejdskultur. Vi snakker om udfordringer, sejre & inspirerer.

“Gør op med samfundets forventninger” // Maria Hadad fra Dyrk Dit Selv

Mit navn er Maria Hadad, og min mission er at videregive og formidle, at hvis du bliver ved med at køre hårdt på dig selv for at leve op til samfundets definition af succes, og lever dit liv på andres præmisser, så kommer du til at fortryde dit (arbejds)liv på dit dødsleje. Du behøver hverken tage en yogainstruktør uddannelse, en ledelsesuddannelse eller en coach uddannelse, for jeg har gjort alt forarbejdet for dig og deler ud af mine erfaringer inde på Dyrk Dit Selv.

Har du altid haft fokus på din energi?

Nej, slet ikke! Jeg var altid den der var tilgængelig og en kæmpe people pleaser. Jeg var rigtig dårlig til at lytte til min krop og de signaler som den desperat prøvede at gøre mig opmærksom på. Det var først da jeg fik en depression efter langvarig stress, at jeg begyndte at lave mine vaner om. Jeg begyndte at passe bedre på mig selv, lytte til min krop, give den pauser den havde brug for, og gøre ting som gav mig energi og arbejdede med mine følelser og tanker, der gjorde at jeg igen kunne komme ud på den anden side. Det er helt klart med til at jeg har så stort et fokus på at lave ting der giver mening og glæde i mit liv.

Hvordan kobler du af i hverdagen?

Den ultimative afkobling er for mig, når jeg sidder i mit badekar, med ansigtsmaske på og med guidet meditation i baggrunden. Det er ren luksus. Jeg er stor tilhænger af -treat yourself- som en mentalitet. Jeg lytter meget til hvad min krop har lyst til og respekterer, at min energi ikke er 100 procent den samme, hver evig eneste dag og det er helt okay. F.eks er jeg i øjeblikket inde i en meget travl periode, hvor jeg får lov til at lave en masse sociale ting og præstere, men derfor bliver jeg også nødt til at balancere det ved at ligge ned i mørket inde i min seng, med så få sanseindtryk som muligt. Det er især afkoblende og giver mig energi, når jeg laver aktiviteter, hvor jeg skal være fuldt tilstede. Det opnår jeg eksempelvis igennem dj’ing, impro comedy eller meditation. Det er meget vigtigt for at jeg kan koble af, at have aktiviteter som jeg gør af lyst og ikke af pligt. 

Hvad giver dig overskud, til at leve et liv du elsker?

Jeg er meget drevet af lyst og glæde, og derfor prioriterer jeg også de ting i høj grad. Når jeg prioriterer mig selv, kan jeg også have overskuddet til at være noget for andre. Det tog mig bare lang tid at indse det banale i, at jeg ikke kan leve et liv jeg elsker, hvis ikke jeg elsker mig selv. Ved at være god ved mig selv og lytte til mine behov, tage hånd om mig selv, når der er brug for det, så kan jeg også med god samvittighed sige, at jeg lever et liv, som jeg elsker. 

Hvad vil du gerne have at andre skal tage med fra din profil?/ Hvorfor har du startet Dyrk Dit Selv?

Dyrk Dit Selv er opstået som et space for ambitiøse og travle kvinder, der gerne vil gøre op med samfundets forventninger, finde ind til det liv som de drømmer om at leve og slippe af med den nagende skyld, skam og stress som voksen(arbejds)livet efterhånden består af. I stedet vil jeg gerne fremme tanken om at prioritere sit liv efter hvad der fylder én op med mening, glæde og energi. 

Der hersker stadig en meget old school tankegang når det kommer til:

  • Hvordan (arbejds)livet er = stress og meningsløshed
  • Hvordan succes ser ud

Men jeg vil kæmpe og slå et slag for at du selv kan vælge hvordan du vil leve dit liv, du er den der selv bestemmer hvad dine succeskriterier er for et meningsfuldt liv.

Der er ting, endda helt ned til meget små ting, vi kan ændre på i hverdagen som kan give os en fornyet følelse af glæde, nydelse og energi, så vi er i stand til at leve et liv som giver mening, for os.

Jeg har lært det af bitre erfaringer, men samtidig også valgt at uddanne mig så jeg er i stand til at hjælpe andre i deres søgen efter at finde mening og glæde i deres (arbejds)liv. Jeg har bogstavelig talt speciale i meningsskabelse fra universitetet.

Vil du se mere? Så kan du finde Dyrk Dit Selv her:

Instagram: @dyrkditselv

Marias freebie5 konkrete tips der giver overskud i en stresset hverdag

Du kan finde mere inspiration om emnet Afkobling & Energi lige her.

Sandie Bolund Larsen

Det jeg brænder for indenfor kommunikation og marketing er at holde ting personligt og relaterbart i en verden, hvor alt er ved at blive automatisteret. Og billeder! Gode billeder! Min største pet peeve er virksomheder, der bruger pixelerede billeder. Lige nu sidder jeg som Digital Marketing Koordinator ved en større dansk møbelvirksomhed. Min primære opgave er produkt relateret kampagne set up.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top