Digitale Damer

Et fællesskab af digitale damer med passion for marketing & bæredygtig arbejdskultur. Vi snakker om udfordringer, sejre & inspirerer.

“Det er enormt vigtigt, at man husker at lege” – Fotograf Emily Spiro

Du er både fotograf og grafisk designer. Hvilke opgaver har du flest af? Og hvorfor har du valgt at gøre begge dele?

Som det er nu, er det meget 50/50, hvilket jeg er super tilfreds med. De to ting supplerer hinanden rigtig godt, og jeg har en stor passion for begge dele. Jeg elsker at være med i en proces fra start til slut, derfor er det enormt fedt at have opgaver, hvor jeg kan kombinere både foto og grafisk design. Jeg er vokset op med en far der er interesseret i foto, så jeg har ofte ”leget” med kameraer. Derudover startede jeg allerede som 12-årig med selv at bygge hjemmesider, så det har altid ligget lidt i kortene, at jeg skulle ende netop med den kombination.

Vi så dit opslag omkring det at være nervøs før shoots. Hvordan tror du, du er nået til et sted, hvor du ikke er så nervøs længere og bedre kan være dig selv på opgaver/shoots? 

Jeg er ked af at skuffe dem, der håber at få et mirakelråd her. Men det er 100% erfaringen, der har gjort, at jeg hviler mere i mig selv og mit arbejde. Min erfaring har vist mig, at jeg altid finder løsninger på de udfordringer, der evt. skulle dukke op under shoots, og at der aldrig har været hold i de bekymringer, jeg havde. Så uanset hvad du beskæftiger dig med, er mit råd at gå ud og gøre det endnu mere. Også med personlige projekter! 

Dermed ikke sagt at jeg aldrig bliver nervøs mere. Det gør jeg! Det er bare blevet meget lettere at håndtere, og er gået hen og blevet en sund form for nervøsitet, fordi jeg selvfølgelig altid gerne vil gøre mit bedste.

Fotoshoot

Vil du fortælle lidt om din proces før, under og efter shoots? Hvilket step er det vigtigste i din proces som fotograf?

Før

Forsamtale – Det starter som regel med, at jeg har en 20 minutters forsamtale på telefon eller online forud for en booking. At få taget billeder er en meget personlig og grænseoverskridende ting for mange, og derfor er det enormt vigtigt, at folk føler sig trygge ved at booke. Det er også i forsamtalen, at man kan mærke, om matchet er der i kemi og værdier.

Online møde før photoshoot – Når en booking er foretaget, aftaler vi et længere formøde forud for shootet. Det er dette step, jeg mener, er det absolut vigtigste. Det er her man aligner, hvilke værdier og udtryk billederne skal udstråle, så de matcher den virksomhed og person, som billederne skal formidle. Jeg vil anbefale alle aspirerende fotografer at gøre det samme, for resultatet bliver så meget bedre, når alle parter er helt afklarede, med de værdier og budskaber som skal frem.

Under

Energien på shootet – Energien på shootet er også en af de vigtigste faktorer i min proces. Lys og location kan være nok så fint, men hvis personen foran mit kamera ikke slapper af, så bliver billederne hverken overbevisende eller fængende. Det er faktisk i dette step, jeg bruger mest energi. Jeg har læst flere fotografer udtale, at man er 20% fotograf og 80% “psykolog” på photoshoots. Der er rigtig meget sandhed i den betragtning. Og så er det enormt vigtigt for mig, at det bliver nogle sjove og hyggelige timer, og ikke bare noget der skal overstås. 

Efter

Backup – En ting jeg også virkelig gerne vil fremhæve, er backup af alle billederne, så snart jeg er hjemme fra et shoot. Man må ikke undervurdere backup. Jeg har hørt lidt for mange historier gennem årene, hvor nogen har oplevet, at billeder pludselig er forsvundet af den ene eller anden grund. Vær på forkant og lav den backup!

Toning af billeder – Efter et shoot er der jo en masse sorteringsarbejde, men derefter er der et andet utroligt vigtigt step. Nemlig toningen af billederne. Jeg gør meget ud af at tone hver enkelt opgave, så det passer til kundens brand. Toningen af billederne understøtter de værdier og budskaber, som skal frem. Skal billederne fx. være kølige eller varme? Skal kontrasten være høj eller lav? Hvilke brandfarver skal billederne passe til? 

Foto taget af Emily Spiro

Hvor finder du inspiration til dine fotografier, vinkler, lys osv.?

Jeg tror, man bliver lidt miljøskadet, når man har fotograferet i mange år. Jeg finder selvfølgelig meget inspiration fra fotografer i hele verden både på sociale medier, pinterest og magasiner. Men jeg bliver også enormt inspireret af lys, jeg ser lys ALLE steder. Det kan fx. være måden aftenlyset falder ind i min stue og skaber smukke skygger. 

Jeg giver også mig selv tid til at ‘lege’ og har mine personlige projekter som fotograf, hvor jeg ved, at der ingen forventninger er. Det giver mig mulighed for at komme ud af min komfortzone og udvikle mig. Det er her, jeg ofte lærer nye ting, nye vinkler, nye måder at bruge lys og rekvisitter på. Jeg synes, det er enormt vigtigt at man husker at lege, så man ikke mister passionen og udviklingen.

Billede af Mathilde taget af fotograf Emily Spiro

Fotograf Emily Spiro

Find fotograf Emily Spiro her

Website: www.emilyspiro.dk

Instagram: @emilyspiro


Læs flere råd og få inspiration til fotografering og redigering HER

Sandie Bolund Larsen

Det jeg brænder for indenfor kommunikation og marketing er at holde ting personligt og relaterbart i en verden, hvor alt er ved at blive automatisteret. Og billeder! Gode billeder! Min største pet peeve er virksomheder, der bruger pixelerede billeder. Lige nu sidder jeg som Digital Marketing Koordinator ved en større dansk møbelvirksomhed. Min primære opgave er produkt relateret kampagne set up.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top