Digitale Damer

Et fællesskab af digitale damer med passion for marketing & bæredygtig arbejdskultur. Vi snakker om udfordringer, sejre & inspirerer.

“Jeg ønsker at flere mennesker føler sig smukke og værdige” – Fotograf Annie Ariel

Annie Ariel er selvstændig med virksomheden Hjertefotograf, og har en evne til at få folk til at slappe af og stråle foran kameraet. På hendes hjemmeside udbyder hun forskellige kurser, der f.eks. kan hjælpe dig med posering.

Hvorfor har du valgt navnet hjertefotograf?

Da jeg skulle starte min forretning, vidste jeg, at det skulle være noget med hjerte. Min mor har altid elsket hjerter, og brugt det i indretningen såvel som på smykker. Spørgsmålet var, om det skulle være Hjertefotograf eller Hjertefilm. Desuden var jeg enormt inspireret af den bølge af kvinder, der startede deres egen virksomhed under betegnelsen hjertebiks eller hjertebusiness, bl.a. Avalon Khaan, som var min allerførste kunde.

Hjertefotograf på arbejde

Hvordan fandt du af, at du gerne ville være fotograf?

Jeg troede længe, at jeg skulle lave film. Fotograferingen kom på som en ekstra ting, fordi jeg havde et kamera og havde fået en slags anerkendelse med et 12-tal i Foto på universitetet. Mens jeg lavede de to ting sideløbende, oplevede jeg, hvor nemt det var for mig at lave billeder i sammenligning med video. Det føltes så simpelt. Praktisk talt, fordi med video skal der både være styr på lyd, lys, billede, klipning osv. Og så forelskede jeg mig fuldstændig i at skabe portrætter!

Electra fotografi

Hvad er dit bedste tip ift. fotoredigering?

Hvis jeg kun skulle gøre 1 ting ved mit billede, ville det være at skrue op for kontrasten. Det gør jeg næsten altid. Det gør at billedet ser lidt mere skarpt og lækkert ud, det lyse bliver lysere, det mørke mørkere, og dermed fjernes de kedelige grå toner, som gør billedet fladt. Det kan gøres i alle redigeringsapps og -programmer, og endda direkte på min iPhone i Fotos. 

Joone fotografi

Hvorfor har du startet hashtagget #allekanværesmukkepåbilleder?

Alle KAN vitterligt være smukke på billeder! Det er en skrøne, at nogen er fotogen, mens andre ikke er det. Nogle gange handler det om den rette posering, så ens krop fremstår fra sin bedste side, andre gange om en smuk make-up og en flot baggrund, og hvis man har prøvet alle tricksene og stadig ikke synes, man tager sig godt ud på billeder, ligger der en gave i at kigge på sit selvbillede. Hvorfor føler jeg mig ikke smuk? Der er garanteret andre der synes det. Det er bare ikke altid, at vi selv kan se det. Fordi vi kan være så utrolig selvkritiske. Jeg ønsker at flere mennesker føler sig smukke og værdige, fordi det smitter af på andre områder af livet. Derfor har jeg startet hashtagget og podcasten Alle kan være smukke på billeder.

Josephine i vandet

Hvad er dit råd til én, som gerne vil blive bedre til at fotografere mennesker?

Mit råd til andre fotografer eller dem, der ønsker at blive det, er at skabe en forbindelse til den, der skal fotograferes. Brug tid på at stille spørgsmål og lytte. Find ud af, hvad vedkommende ønsker, hvad han eller hun er bange for. Skab tryghed og gør det sjovt og hyggeligt at få taget billeder. Alt det praktiske og tekniske kommer med øvelse, der er utrolig meget viden at hente på YouTube, men det vigtigste er forbindelsen, der skaber tryghed, hvis du spørger mig.

Hjertefotograf ved havet

Lær mere om Annie Ariel her

Podcast

YouTube video / Behind the scenes m. Electra Frost

Hjemmeside

Instagram

Facebook


Læs flere råd og få inspiration til fotografering og redigering HER

Sandie Bolund Larsen

Det jeg brænder for indenfor kommunikation og marketing er at holde ting personligt og relaterbart i en verden, hvor alt er ved at blive automatisteret. Og billeder! Gode billeder! Min største pet peeve er virksomheder, der bruger pixelerede billeder. Lige nu sidder jeg som Digital Marketing Koordinator ved en større dansk møbelvirksomhed. Min primære opgave er produkt relateret kampagne set up.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top