Digitale Damer

Et fællesskab af digitale damer med passion for marketing & bæredygtig arbejdskultur. Vi snakker om udfordringer, sejre & inspirerer.

Hvordan starter man som selvstændig? // Cathrine Fallesen

Bliv inspireret af Cathrines rejse mod at blive selvstændig.

Hvem er jeg?!
Anne Cathrine Wind Fallesen, primært kaldet Cathrine i hverdagen. Jeg har startet min biks Another Nerd i januar 2021, hvor jeg vil rådgive udviklingsteams ift. samarbejde.

Min generelle mission er at arbejde for en bedre forståelse af IT i det ganske danske land.

Hvordan er det at starte op som selvstændig?

Det er alle følelserne, vidunderligt, spændende, sjovt, frustrerende, uoverskueligt, angstprovokerende, helt rigtigt og helt forkert.

Jeg har udfordret mig selv meget ved at tage tingene lidt som de kommer. Jeg er normalt meget en projektleder typer, med en proppet, farvekodet kalender, der ved alt hvad jeg skal de næste par måneder. Lige nu og i hele den her opstartsperiode har jeg dog prøvet at dyrke det impulsive, prøvet at give plads til tilfældigheder, sige ja til skæve forespørgsler og give plads til, at jeg ikke kan planlægge mig ud af alt.

Det er på ingen måde rent lutter lykke, og der er mange dage, hvor jeg tænker ‘hvorfor er det dog du vil gøre det hele så besværligt for dig selv’, men andre dage tænker jeg ‘hold nu op hvor er det her bare rigtigt!’.

Jeg er nysgerrig på, hvad fremtiden bringer og hvor jeg ender. Lige nu har jeg dog følelsen af, at der venter noget godt liiige rundt om hjørnet.

Vi ved, at du er ved at skrive en bog, og at du lige nu ikke tjener nogen penge. 

Haha, nej, det der med pengene (og salg), er nok det jeg har allersværest ved i hele den her proces. Jeg er skarp til planlægning, og tildels også idé generering og udvikling. Men når jeg skal til at formulere hvad og hvordan jeg gerne vil sælge, så rammer det gode imposter syndrom, og jeg tænker ‘kan jeg virkelig kræve så mange penge’ eller ‘er det så god en idé, som jeg selv synes’.

Hvad vil du gerne tjene penge på? 

Jeg har rigtig mange idéer og drømme, og jeg har ofte omtalt min indtjening som forhåbenligt en form for 3 deling:

  • Første del er bogen: “Udviklere er også mennesker”. Både salg af den, samt ekstra oplæg og workshops baseret på indholdet fra den.
  • Anden del er min service, som jeg kalder “Parterapi for udviklingsteams”. Et længere varende forløb, som jeg gerne vil have 2-3 af om året.
  • Tredje del er undervisning. Jeg drømmer om et bijob/ekstra job ift. undervisning, gerne teknisk funderet, men ellers i sammenhold med min mission omkring IT til folket.

3 delingen kommer også fra at have en del forskellige indtjeningskilder, så jeg ikke pludselig skal lukke, fordi jeg mister en enkelt kunde. Jeg vil gerne have en langtidsholdbar virksomhed og samtidig vil jeg heller ikke stresse over økonomien, for det er SÅ nemt at det er den der spænder ben for en.

Jeg har eks. også valgt at udgive min bog selv, det kommer til at give mig en større startomkostning, men giver mig også en bedre fortjeneste, og så synes jeg det er sjovt at lære nyt. Det jeg glæder mig allermest til i bogprocessen, er når jeg skal sætte den grafisk op, sådan noget kan jeg virkelig godt lide at nørde med!

Det er virkelig også vigtigt at have styr på hvilke opgaver der er ‘sjove’ og som giver energi, og hvilke der er tunge, men som stadig skal laves, og måske ikke liiige kaste dig ud i for mange af de ‘tunge’ på engang.

Og hvordan lever du så lige nu?

Jeg har taget et lån i min lejlighed, så er jeg på supplerende dagpenge, og har lavet et par hjemmesider til andre virksomheder (noget jeg synes er sjovt, men ikke noget jeg vil gøre som en del af min virksomhed)

Som sagt har det været enormt vigtigt for mig, at jeg ikke skulle tynges af økonomien, og havde god tid, til at finde min rette hylde i det selvstændige liv. Jeg er glad for at jeg er så priviligeret at det var muligt, og ved godt at langt fra alle kan gøre det samme.

Nogen ser det måske også som en lidt for nem løsning, da jeg ikke ‘presser’ mig selv, men da jeg tidligere har været stressramt, så er det vigtigste for mig, at have hjertet med i min proces, og gøre det jeg føler er rigtigt.

Hvor har du fundet støtte til at starte som selvstændig?

Godt spørgsmål – det ved jeg faktisk ikke helt.. Jeg tror jeg har tænkt over det i mange år, og oprindeligt forsvoret at jeg nogensinde ville være selvstændig konsulent, hvis jeg skulle være selvstændig, så skulle det være med et produkt.

Jeg har dog en god stak veninder (blandt andet Byg din business) og bekendte der er selvstændige, som er skide inspirerende, også var der selvfølgelig Damernes Eventyr Klub. Der er både deres podcast som satte en masse tanker i gang, så var der deres kursus, hvor drømmene blev skubbet lidt i gang, men det var faktisk efter deres genstarts retreat, at jeg gik hjem og sagde op på mit tidligere arbejde 5 dage senere.

Jeg har en støttende familie og skønne veninder, som hepper på mig, men må også ærligt sige at jeg til tider føler mig alene, og kunne godt drømme om en partner i min biks.

Hvad er dit bedste råd til en der gerne vil tage springet?

Mange!

1. Brug en del tid på at se indad. 
Hvorfor vil du gerne tage springet? 
Har du en klar idé? 
Vil du bare gerne have mere fleksibilitet i dit liv? 
Skal det være alt eller intet?
Det er en del gode spørgsmål til at sætte refleksionerne i gang.

2. Vær klar over hvilken type du selv er: 
For nogen er det fedt at starte i det små, lave hjemmeside og teste koncept ved siden af arbejdet, eller gå ned i tid og få det til at gå op på den måde. 

For andre er det nødvendigt helt at starte på en frisk.

Jeg er personligt typen, der er meget passioneret og entusiatisk, så hvis jeg har et arbejde, så bruger jeg alt min energi der, og selvom jeg eks. prøvede at arbejde på bogen i 1/2 år mens jeg havde job, så var energien bare slet ikke til det.

3. Husk at bruge dine egne kompetencer på dig selv!
Jeg opdagede lidt pludseligt, at det her med jeg er god til at lave projektplaner og processer for andre, skal jeg også huske at gøre for mig selv. Jeg kan godt bliver overvældet af alle de opgaver, man har som selvstændig (der er ikke nogen der eks. tager økonomien eller salget), men at lave lister og måneds og ugeoverblik, gav mig en kæmpe frihed i min hverdag. Så kunne jeg føle lidt overskud og fremgang, selvom jeg ikke nødvendigvis kan se en indtægt eller måle min omsætning.

4. Nok lidt kliché agtigt – men ‘Just do it’,
Det værste der kan ske, er at du skal finde et alm. arbejde igen. Overvej om du er typen der er tryggest ved at have en backup plan, og lav så den. Hvis du foretrækker dybt vand, så hop ud, og lær at svømme undervejs. 😉

Finde Cathrine og Another Nerd her:

Instagram: @falle_anothernerd

Website: www.anothernerd.dk


Læs mere om det at være selvstændig HER

Sandie Bolund Larsen

Det jeg brænder for indenfor kommunikation og marketing er at holde ting personligt og relaterbart i en verden, hvor alt er ved at blive automatisteret. Og billeder! Gode billeder! Min største pet peeve er virksomheder, der bruger pixelerede billeder. Lige nu sidder jeg som Digital Marketing Koordinator ved en større dansk møbelvirksomhed. Min primære opgave er produkt relateret kampagne set up.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top