Interaktive PDF’er fra InDesign – Hvor giver det mening at bruge funktionerne?

En interaktiv pdf er smart, hvis du skal sende noget online med f.eks. links, videoer og henvisninger. Du gør det nemmere for læseren at kunne klikke sig videre og hente mere information og viden.

I InDesign er der en menu for interaktiv pdf, hvor alle funktionerne er samlet.

Der er 2 af funktionerne, som jeg har brugt mest og beskriver dem herunder.

Interaktive funktioner

1) Indholdsfortegnelse – Bookmarks

Det gør det hurtigt for læseren at komme hen til den side, som de gerne vil vide mere om. Man skal blot klikke på overskriften i indholdsfortegnelsen også skiftes der side i pdf’en.

I min bachelor om Fie Laursen har jeg brugt funktionen for at få indholdsfortegnelsen til at blive dynamisk. Der er et video eksempel her, som viser hvor nemt det er at bruge.

Jeg har pdf’en åbnet i Google Chrome, blot fordi min pdf fremviser ikke virker. Du kan sagtens åbne links direkte fra andre programmer.

2) Links – Hyperlinks

Det er denne funktion jeg har brugt mest, fordi det er nemt at indsætte links, så læseren f.eks. kan blive ledt hen til en video eller hjemmeside.

Dette har jeg også brugt i min bachelor om Fie Laursen, hvor jeg henviser til en af hendes YouTube videoer. Videoen her viser, hvordan der ved et tryk på billedet i pdf’en, åbner en ny fane i browseren med videoen.

Jeg har pdf’en åbnet i Google Chrome, blot fordi min pdf fremviser ikke virker. Du kan sagtens åbne links direkte fra andre programmer.

Her kan det f.eks. bruges ved

Magasiner

Et online magasin. I den interaktive online version kan læserne trykke på produkter, trailere for film, henvisninger til jeres hjemmeside med mere information og lignende. Det kan også bruges i indholdsfortegnelse med sidehenvisninger, så læseren kan trykke på et kapitel og blive ledt derhen.

Fotobøger

I stedet for at lave printede fotobøger med f.eks. årets forløb i virksomheden og sende til kunderne og medarbejderne, så kan du lave en online pdf, som kan sendes med mail. Herved kan du også dele videoer, og medarbejderne kan henvises til en side, hvor de kan downloade billederne, så de kan bruge dem i deres egen markedsføring af virksomheden. Pdf’en kan stadig printes, hvis læseren skulle have lyst til det.

CV og ansøgninger

Mit CV og mine ansøgninger er interaktive pdf’er, da det giver modtageren mulighed for hurtigt at klikke sig ind på min hjemmeside, mit portfolio med beskriver af opgaver jeg har løst i virksomhederne, min LinkedIn og min mail.

Jeg har pdf’en åbnet i Google Chrome, blot fordi min pdf fremviser ikke virker. Du kan sagtens åbne links direkte fra andre programmer.

Du kan se funktionerne blive brugt her:

Der er flere eksempler og funktioner inden for interaktive pdf’er som du kan kaste dig over, men nu har du fået inspiration til, hvordan det kan bruges.

Her er en video, hvor funktionerne bliver forklaret: https://helpx.adobe.com/indesign/how-to/indesign-create-interactive-pdf.html

Pernille Møller Larsen

Jeg er nysgerrig, struktureret og elsker at skabe visuel harmoni. Mine kompetencer spænder bredt, men jeg brænder for at skabe sammenspil mellem indhold og den visuelle repræsentation. Det hele skal være en enhed, så målgruppen hurtigt kan aflæse budskab og brand. Jeg ønsker at skabe gennemsigtighed og markedsføre med et bæredygtigt fokus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top