Digitale Damer

Et fællesskab af digitale damer med passion for marketing & bæredygtig arbejdskultur. Vi snakker om udfordringer, sejre & inspirerer.

Michelle & Maria fra Maanawork

Michelle & Maria hjælper dig med at lande dit første freelancejob, og brænder for at hjælpe freelancere i gang og give dem troen på, at de har erfaring nok. De er mega seje og søde, og har heldigvis sagt ja til at gøre os klogere på deres mission og iværksætter rejse.

Hvorfor brænder I for at hjælpe andre selvstændige?

Vi værdsætter virkelig selv den frihed, vi har som selvstændige til selv at designe vores hverdag og have plads til det, vi hver især prioriterer. For Michelle har det f.eks. været vigtigt med friheden til at være geografisk uafhængig og bl.a. rejse rundt som digital nomade de første fire år af virksomhedens levetid, hvorimod hun i dag prioriterer at arbejde deltid for – i fællesskab med sin mand – at kunne hjemmepasse.

For Maria har det været grundet muligheden for at kombinere flere fede projekter og samtidig have friheden til at rejse, samt at kunne tjene penge ved siden af, at hun har startet diverse startups. 

Og lige præcis den frihed, vil vi så gerne hjælpe andre selvstændige med at få.

Michelle & Maria fra Maanawork
Michelle & Maria

Hvordan har jeres iværksætterrejse været?

Marias iværksætterrejse startede allerede, da hun som 16-årig startede en webshop, som hun solgte igen som 19-årig. Siden da har hun startet og været en del af mange virksomheder, særligt startups inden for Saas og fintech. 

Maria har mellem og sideløbende med sine projekter været freelancer inden for tech og forretningsudvikling for store corporate virksomheder, organisationer samt diverse startups (bl.a. Nykredit, CBS, Hyper Island og Undo). 

Michelle troede egentlig, hun skulle arbejde i corporate, men endte med som helt nyuddannet cand.merc at starte sin egen biks fra Barcelona – i første omgang som virtuel assistent i 2014. Det er stadig den virksomhed, hun driver i dag, som hedder WorkHero, hvor de hjælper virksomheder med deres online markedsføring. De er i dag 5 ansatte, der (selvfølgelig) alle arbejder remote.

I sommers startede vi sammen vores nye projekt, Maanawork, hvor vi hjælper folk med at starte op som freelancere. Vi afholder første hold af vores forløb i disse uger, og det er fantastisk at være med på sidelinjen, når vores kursister er i gang med at realisere deres drømme.

Hvad oplever I er den største barriere for at starte selvstændig?

En af de største barrierer vi oplever er, at særligt kvinder er nervøse for deres barselsmuligheder, hvis de bliver selvstændige. Og det er mega ærgerligt! Vi har begge selv været på barsel som selvstændige (Maria er det faktisk stadig delvist), og vi har nogle ret gode barselsordninger for selvstændige i Danmark.

Derudover oplever vi, at de mentale blokader i høj grad spænder ben for folk – at de ikke tror, de er eksperter nok, ikke er gode nok, ikke kan finde ud af at være selvstændige osv. osv. 

Og det passer slet ikke! De fleste selvstændige er ikke lavet af et særligt stof. Vi føler alle sammen, at vi winger den nærmest hver dag 😉 

Maria & Michelle

Mange tak for at dele jeres viden og tips Marie og Michelle!

Læs mere om Maanawork her: https://www.maanawork.dk/

Og hvis du er blevet nysgerrig på vores selvstændig tema, så kan du læse mere her: https://digitaledamer.dk/category/selvstaendig/

Pernille Møller Larsen

Jeg er nysgerrig, struktureret og elsker at skabe visuel harmoni. Mine kompetencer spænder bredt, men jeg brænder for at skabe sammenspil mellem indhold og den visuelle repræsentation. Jeg er selvstændig med virksomheden Oprydningsnørden, hvor jeg hjælper danskere med at rydde op, sortere og organisere i deres hjem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top