Digitale Damer

Et fællesskab af digitale damer med passion for marketing & bæredygtig arbejdskultur. Vi snakker om udfordringer, sejre & inspirerer.

Moodboards – Hvordan kan de hjælpe mig?

Moodboards er en billedcollage, som består af fotos, tekst og tegninger. Tilsammen danner det en helhed, som giver én et overblik at arbejde videre med. Det kan udtrykke en følelse eller en stemning, som man f.eks. gerne vil have at ens indretning eller produkt skal afspejle.

Hvis du skal til at designe en hjemmeside, indrette din lejlighed eller vælge farver til dit CV, kan det være en god måde at få et visuelt overblik og en retning at arbejde i.

Jeg har lavet moodboards både under min uddannelse, på mit arbejde og privat. Fornylig har jeg f.eks. lavet to moodboards, hvor temaerne var CV design og mit liv. (De ses længere nede under offline)

Hvordan gør man?

De kan laves på flere måder og der er ikke en bestemt både at gøre det på. Det vigtigste er, at du har valgt et emne at arbejde ud fra. Man kan vælge at gøre det offline eller online.

1 – Offline

Find en stor mængde magasiner, ugeblade og reklamer, en saks, lim og et stykke karton. Så er det ellers bare at følge mavefornemmelsen og klippe en masse ting ud. Når du har alt, hvad du mener, du skal bruge, skal du til at placere det på dit stykke karton. Jeg plejer at lave en test, da det sjældent er alle tingene der er plads til. Fordel alle tingene uden at lime. Start med de store ting og vælg løbende til og fra, indtil du er tilfreds med resultatet. Tag evt. et billede med din telefon inden du fjerner udklippene og begynder at lime dem på. 

CV design moodboard

Dette moodboard skulle give mig inspiration til, hvordan jeg gerne vil udtrykke mig visuelt.

Mig og mit liv moodboard

Dette moodboard skulle afspejle det, som er vigtigt for mig i mit liv. Naturen, kreativitet, hygge, ro, drømme osv. Nogen gange er det rart at få sat billeder på, hvad det er, der er vigtigt.

2 – Online

Når det er online så handler det om at google en masse billeder, og hvis du vil være helt sikker på, at du må bruge billederne er det bedst at du vælger billeder fra hjemmesider som f.eks. https://unsplash.com/, https://www.pexels.com/ eller https://pixabay.com/.

Derefter skal du uploade alle billederne til et program, hvor du kan sætte dem op samlet, det kan f.eks. være InDesign eller Word. Det er oftest lidt nemmere at få plads til alle billederne man har fundet, når man laver den online version.

Virksomhedskultur

Her har jeg lavet et moodboard for en virksomhedskultur, for at få et overblik over, hvordan jeg skal præsentere det som en visuel identitet.

Trends

I 2017 lavede jeg dette moodboard for livsstilstrends. Det skulle bruges som inspiration til indretning af et showroom.

Livsstilstrends 2017

God fornøjelse, jeg håber, at moodboards vil give dig inspiration i dine kommende projekter.

Se flere af mine moodboards i mit portfolio HER.

Vi har også lavet en moodboard template i Photoshop, som du kan lave til din helt egen og dele i stories på Instagram:
Digitale Damer – Moodboard template

Hvis du vil have skrifttyperne, der er brugt på moodboardet, kan de downloades gratis her:

Lato

Poppins

Pernille Møller Larsen

Jeg er nysgerrig, struktureret og elsker at skabe visuel harmoni. Mine kompetencer spænder bredt, men jeg brænder for at skabe sammenspil mellem indhold og den visuelle repræsentation. Jeg er selvstændig med virksomheden Oprydningsnørden, hvor jeg hjælper danskere med at rydde op, sortere og organisere i deres hjem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top