Digitale Damer

Et fællesskab af digitale damer med passion for marketing & bæredygtig arbejdskultur. Vi snakker om udfordringer, sejre & inspirerer.

Nelli – Hönshuset

Hvorfor valgte du at starte som selvstændig?

Det har altid rykket i mig. Da jeg landede mit første fuldtidsjob, fandt jeg det vældig klaustofobisk med de faste arbejdstider. Det der med at skulle præstere 08.00-16.00 fem dage i ugen og derefter få godt 48 timers frihed, for om mandagen at starte igen, det var slet slet ikke mig. Jeg savnede friheden. Jeg savnede at kunne arbejde igennem når motivationen boblede og jeg mærkede flowet. For til gengæld at stemple ud og sove længe de dage hvor energien er lav. Gå en tur i skoven eller luge i køkkenhave

Ja, og så syntes jeg at det var småkedeligt at arbejde for en andens drøm. Jeg elsker at jeg hver dag står op og arbejder for mine egne værdier.

Hvordan hænger slow living og det at være selvstændig sammen for dig?

Jeg husker de mange tanker jeg gjorde mig om fremtiden, da jeg sad på min kontorplads i Aarhus. Jeg blev tung om hjertet ved tanken om at starte en familie så langt væk fra mit ophav. Jeg så ind i en fremtid med et travlt hverdagsliv: 2x fuldtidsjob, småbørn, institutionsliv, sygedage og halten bagefter både arbejdsmæssig og på hjemmefronten. Uden hjælp at hente når poderne var syge og forældrene presset.

Jeg finder ingen glæde i travlhed. Jeg kan ikke se hvorfor jeg skal skynde mig gennem livet, når jeg i stedet kan nyde rejsen i et tempo, så man kan opfange al den skønhed der ligger gemt lige foran næserne på os. Jeg fravælger hjertens gerne materiel velstand i bytte for et liv i balance.
Selv er jeg opvokset på et mindre landsted med Jerseykøer i Vestjylland uden at have været i institution. Jeg ønskede at skabe nogle af de samme rammer for mine kommende børn på en måde så det kunne forenes med livet som selvstændig. Og efter utrolig mange rødvinsbranderter med min mand hvor vi drøftede fremtiden, besluttede vi i 2015 at købe en gammel slægtsgård i Kjelst ved Nationalpark Vadehavet. Jeg sagde mit job op og startede op som selvstændig. Det var så spændende og jeg boblede af glæde og forventning.
Fast forward 5 år: Jeg lever af min virksomhed og tjente efter små to år, det samme som jeg gjorde i Aarhus. Jeg hviler i at drive forretning fra et feminint og intuitivt ståsted. Den linære og vækstfokuseret kultur interesserer mig ikke. Ikke at jeg ikke er ambitiøs, for det kan du bande på jeg er. Men det er på helt andre parametre. Hver morgen vågner jeg (uden vækkeur) langsomt med min lille datter i favnen. Vi hygger og danser og spiser morgenmad. Hver eneste dag vælger jeg hvornår hun skal i vuggestue og hvor længe. Når hun er afsted arbejder jeg målrettet og fokuseret med mit andet hjertebarn – min virksomhed. Jeg har skabt præcis den work-life balance jeg ønsker.

Vi kan se at du sidder i bestyrelsen for ”Kvinder & Karriere” i Varde. Hvad giver det dig, og hvorfor vil du gerne støtte op om det?

Jeg var selv med til at starte netværket op i sin tid. I dag er vi 800 kvinder i gruppen og jeg er vildt stolt over hvor langt vi er nået. Jeg har lagt enormt mange timer i netværksarbejde de sidste 6 år. Jeg er en elendig sælger og de mange iværksætter-kurser jeg deltog på opfordrede til at jeg skulle stoppe hjemmesider og logoer ned i halsen på mulige kunder jeg mødte på min vej. Det var SLET ikke mig og jeg følte mig så utilpas når jeg forsøgte. Jeg besluttede at gå med min mavefornemmelse og arbejde med en mere langsigtet plan; at opbygge et netværk og lave frivilligt arbejde så folk fandt ud af hvad jeg havde at tilbyde. Det gav pote og jeg kan takke mit netværk for den jævne strøm af gode kunder jeg haft siden. Det betyder uendeligt meget. Mine kunder skaber jo hele fundamentet for, at jeg i dag kan leve, som jeg gør.

Du kan læse mere om Nelli og Hönshuset her

Instagram: https://www.instagram.com/honshuset_creative_studio/
Blog og webshop: https://www.honshuset.dk/

Hvis temaet “Selvstændig” har fanget din interesse kan du læse mere her.

Sandie Bolund Larsen

Det jeg brænder for indenfor kommunikation og marketing er at holde ting personligt og relaterbart i en verden, hvor alt er ved at blive automatisteret. Og billeder! Gode billeder! Min største pet peeve er virksomheder, der bruger pixelerede billeder. Lige nu sidder jeg som Digital Marketing Koordinator ved en større dansk møbelvirksomhed. Min primære opgave er produkt relateret kampagne set up.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top