Digitale Damer

Et fællesskab af digitale damer med passion for marketing & bæredygtig arbejdskultur. Vi snakker om udfordringer, sejre & inspirerer.

Photoshop – Placer et billede i typografien

Photoshop har mange smarte funktioner og én af de første jeg lærte under uddannelsen var at få typografien til at indeholde et eller flere billeder. Det giver en anden dybde og er en god grafisk funktion at kende i Photoshop.

Jeg viser herunder, hvordan man gør med udgangspunkt i, at jeg bruger Mac og har Photoshop CS6. (Men det burde være samme funktion i alle versioner af Photoshop).

Weather - Endeligt billede

Det er en enkelt funktion, der er smart at kende.

Først opretter man et dokument og skriver en tekst. Det anbefales at være en tyk typografi, så man kan se billedet. Hvis typografien er meget tynd, kan det være svært at se, hvad billedet forestiller.

Eksempel skrevet i Photoshop

Indsæt billedet.

Billede i Photoshop

Billedet skal være placeret over teksten i layers ude til højre. Hold alt-knappen nede – så kommer pilen med firkanten frem. Så trykker du mellem billedet og teksten i layers. Herved kommer billedet til at være placeret under teksten. Se hvordan pilen ser ud herunder:

Funktions billede

Du kan stadig flytte rundt med billedet og gøre det større eller mindre.

Photoshot arbejdsbillede

Det færdige grafiske eksempel:

Eksempel med billede i typografien

Du kan også indsætte flere billeder. Her har jeg f.eks. indsat 3 billeder. Jeg har forsøgt at symbolisere, hvordan vejret skifter fra varmt til koldt, men at det stadig er flot at se på. Jeg har indsat billeder for sommer, efterår og vinter. I H’et har jeg lavet lavet en glidende overgang mellem billederne, ved at bruge viskelæderet til at gøre kanten mere flydende på vinter billedet.

Photoshop screenshot

Her er den færdige weather grafik:

Weather picture in typography

Funktionen kan bruges til mange forskellige kreative projekter, og du kan også placere billeder i logoer, figurer osv. Det fungerer ikke kun med tekst. Prøv dig frem!

Du kan f.eks. finde inspiration til at bruge funktionen på Pinterest: https://www.pinterest.dk/search/pins/?q=photo%20in%20typography&rs=typed&term_meta[]=photo%20in%20typography%7Ctyped

Håber du fik noget ud af at læse med. Held og lykke med dine kreative projekter i Photoshop!

Pernille Møller Larsen

Jeg er nysgerrig, struktureret og elsker at skabe visuel harmoni. Mine kompetencer spænder bredt, men jeg brænder for at skabe sammenspil mellem indhold og den visuelle repræsentation. Jeg er selvstændig med virksomheden Oprydningsnørden, hvor jeg hjælper danskere med at rydde op, sortere og organisere i deres hjem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top